BEUGELEN, EEN SPORT VOOR U?

Beugelen is een (bal)sport dat in een sportieve, gezellige en ontspannen sfeer wordt gespeeld. Het mooie aan de sport is dat er verschillende vaardigheden worden aangesproken, maar dat het toch voor iedereen toegankelijk is. Nauwkeurigheid, behendigheid en strategisch inzicht en denkvermogen zijn termen die het spel kenmerken.

WAT IS BEUGELEN?

Beugelen bestaat al sinds de 14e eeuw en staat als enige Nederlandse sport op de erfgoedlijst van traditionele sporten. Het is een sport die vooral in Brabant en Limburg gespeeld wordt. Beugelen is in principe een binnensport en wordt gespeeld op een lemen baan van 5 bij 10 meter met een afrastering van planken en balken. Het spelmateriaal bestaat uit een zogenaamde ‘sleger’ (houten ‘palet’ of schop) en kunststof ballen. De essentie van het spel is om punten te scoren door ofwel de bal door een metalen beugel te spelen of door de bal van de tegenstander uit de baan te spelen. Beugelen wordt zowel individueel als in groepsverband
gespeeld.

Beugelen is een uitstekend alternatief voor mensen die willen of moeten stoppen met sporten die qua intensiviteit niet meer haalbaar zijn, zoals veldsporten of krachtsporten.

Beugelclub De Flatsers:

Beugelclub De Flatsers mochten wij recent als klant verwelkomen. Beugelen wordt voornamelijk in Brabant en Limburg gespeeld. Ondanks de relatief kleine speelregio, mag Van Rutten Promotion met trots zeggen leverancier te zijn van beugelkleding in deze regio! Wij hebben digitaal geprinte polo’s aan De Flatsers mogen leveren en wensen de club veel speelplezier!

VRAGEN STELLEN OF EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN?

En ontvang gratis de speciale flyer over Polokleding als pdf bijlage via de mail!

    Ik ga akkoord met het bewaren en verzamelen van mijn gegevens